O BENDU

Bend „Helga i Hogari“

je sastavljen od šest muzičara koji blisko sarađuju petnaest godina. Većina članova ovog benda su zapravo kolege koje su petnaest godina radili zajedno u grupi „Žaoke“. Pet instrumentalista- bubnjar, basista, klavijaturista, gitarista i saksofonista, koji i pevaju, u kombinaciji sa ženskim vokalom, vrlo specifično i sa prepoznatljivim stilom obrađuju različite muzičke pravce.

Ideja da se bend upravo ovako zove proističe iz činjenice da se jedini ženski vokal zapravo ( ne umetnički 🙂 ) zove Helga, a nastavak „Hogari“ nastao je kao asocijacija i podsećanje na višedecenijski aktuelan strip „ Hogar Strašni“.

Naime, bend u skoro neizmenjenom sastavu postoji na muzičkoj sceni Srbije i regiona oko petnaest godina i to kao jedan od najtraženijih bendova za svadbe – sa internacionalnim i domaćim repertoarom- što dokazuje mnoštvo snimaka na YOU TUBE od 2004. godine do danas.

Karakteristike benda svakako su skup pejedinačnih, vrlo bogatih muzičkih iskustava članova benda. Ono što bend „Helga i Hogari“ izdvaja na današnjoj muzičkoj sceni jeste činjenica da svi članovi benda, pored toga što sviraju, su i odlični pevači, pa ne čudi što mogu vrlo verno dočarati atmosferu najrazličitijih muzičkih žanrova- što je (složićete se!) vrlo bitna stavka u odabiru benda za vašu proslavu.

Za sve vreme postojanja- bend je ostvario uspešnu saradnju sa mnogim muzičarima i pevačima, kao i velikim brojem firmi i organizacija koje ih angažuju.

Izuzetna energija, kvalitet i autentičnost izvođenja- inerpretacija svetskih i domaćih hitova je definitivno ono po čemu ih ljudi prepoznaju. Imate priliku da pogledate samo neke izvođače i pesme po žanrovima sa našeg repertoara, jer velika širina muzičkog programa – gde repertoar čine: domaći i strani pop i rok, svetski aktuelni hitovi, jazz, evergreen, kompletan starogradski i narodni repertoar uvek obogaćen aktuelnim hitovima sa domaće scene, ne dozvoljavaju nam da pravimo jedan veeeeliki spisak- u protivnom ovaj tekst bi bio jako dugačak.